Vantaan Energian uudella pääkonttorilla osa julkisivusta toimii aurinkopaneelina

2017-10-02

Vantaan Energian uudistuneelle pääkonttorille on myönnetty LEED Gold –ympäristösertifikaatti. Rakennuksen on rahoittanut Nordisk Renting ja rakentajana toimi Fira.

Vantaan Energia on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä, joka tuottaa, jakaa ja myy sähköä sekä kaukolämpöä. Teollisuudelle yhtiö tarjoaa lisäksi maakaasua. Vantaan kaupunki omistaa yhtiöstä 60 prosenttia ja Helsingin kaupunki 40 prosenttia.

Nykyaikainen ja innovatiivinen 5.500 m2 kokoinen pääkonttori sijaitsee lähellä Vantaan Tikkurilaa, josta on erinomaiset kulkuyhteydet pääkaupunkiseudun suurimmille maa- ja rautateille. Lisäksi, vaihtoehtoisten ympäristöystävällisten kuljetusvälineiden käyttämisen kannustamiseksi toimistolta löytyy sekä polkupyöräparkki että sähköautojen latauspisteitä. Kaiken kaikkiaan erityistä huomiota on kiinnitetty energiankäyttöön. Rakennuksen julkisivuun on integroitu aurinkopaneeleja, antaen rakennukselle erikoisen ja näyttävän ulkoasun samalla kun se palvelee toimiston energiatarpeita.

”Olemme erittäin tyytyväisiä kun saamme työskennellä pääkonttorimme kaltaisessa modernissa ja energiatehokkaassa toimistossa. Työntekijämme, asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme antavat meille erittäin myönteistä palautetta työympäristöstä, ja se on meille tärkeintä”, sanoo Vantaan Energian kiinteistöpäällikkö Hannu Turpela.

”Saamamme luottamus toimia Vantaan Energian uutena pitkäaikaisena kumppanina samalla kun saamme tilaisuuden myötävaikuttaa kestävään kehitykseen LEED Gold-sertifioinnin kautta on jotain, josta olemme erittäin ylpeitä. Vantaan Energia voi jatkaa liiketoimintansa kehittämistä sitomatta pääomaa, mutta säilyttää kuitenkin sekä operatiivisen toiminnan hallinnan että strategisesti tärkeän kiinteistön omistajuuden – pitkäaikainen ja kestävä ratkaisu kaikille osapuolille”, kertoo Nordisk Rentingin toimitusjohtaja Caroline Bertlin.

Rakennustyöt aloitettiin huhtikuussa 2016 ja saatiin päätökseen kesäkuussa 2017. Kokonaisinvestoinnit ovat 15,3 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Marko Juhokas, puh. +358 9 720 60824
Jennifer Ryan, puh. +46 8 5061 9824