Nordisk Renting ostaa ja rakentaa uutta Vantaan Energialle 15,4 miljoonalla eurolla

2016-03-04

Nordisk Renting on ostanut toimistokiinteistön Vantaan Energia Oy:ltä Helsinki-Vantaan lentoaseman läheltä. Samanaikaisesti osapuolet ovat solmineet 16-vuotisen sopimuksen kiinteistöstä. Investointi nousee hieman yli 15 miljoonaan euroon ja sisältää sekä olemassa olevan rakennuksen osittaisen purkamisen, remontoinnin että laajentamisen. Kokonaisuudessaan tuleva kiinteistö tulee sisältämään lähes 5.000 neliömetriä modernia ja joustavaa toimistotilaa.

Kiinteistöstä tulee Vantaan Energia Oy:n uudistunut pääkonttori, joka rakennetaan LEED Gold –standardin mukaisesti. 16 vuoden päästä osapuolten välistä sopimusta voidaan jatkaa kolmella lisävuodella ja Vantaan Energia Oy:llä on myös useita optioita ostaa kiinteistö takaisin Nordisk Rentingiltä vuokra-aikana.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tehtyyn sopimukseen Nordisk Rentingin kanssa, sanoo Maija Siikilä, Talousjohtaja Vantaan Energia Oy:ltä. Emme ole kiinnostuneita sitomaan pääomaa kiinteistöihin vaan keskitämme taloudelliset resurssimme mielummin ydintoimintamme kehittämiseen. Osto-optioiden avulla voimme silti pitää pitkäaikaisen kontrollin meille tärkeästä kiinteistöstämme.

Vantaan Energia Oy on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä, joka tuottaa ja myy sähköä sekä kaukolämpöä. Sen lisäksi yritys tarjoaa teollisuudelle maakaasua sekä omistaa jätevoimalan, joka muuttaa jätteen käyttökelpoiseksi energiaksi. Vantaan Energia Oy:n omistavat Vantaan ja Helsingin kaupungit 60% ja 40% omistusosuuksilla.

Kiinteistö sijaitsee strategisella ja hyvällä paikalla Vantaalla lähellä lentokenttää ja Vantaan kaupallista keskusta, Tikkurilaa.

– Olemme erittäin iloisia aloittaessamme yhteistyön Vantaan Energian kanssa, sanoo Caroline Bertlin, Nordisk Rentingin toimitusjohtaja. Meillä on päämääränämme kasvaa Pohjoismaissa, missä Suomi muodostaa erittäin tärkeän markkinan. Vantaan Energia kuuluu sellaisiin pitkäjänteisiin, vahvoihin ja menestyviin yrityksiin, joita näemme mielellämme asiakkainamme.

Kiinteistökauppa solmittiin 26. helmikuuta ja rakennusten arvioidaan olevan valmiit purkamisen, remontoinnin sekä laajennuksen jälkeen kesäkuussa 2017.