Nordisk Renting aloittaa yhteistyön Kuopion kaupungin kanssa uuden Petosen pelastusaseman osalta

2022-01-17

Kunnat ja hyvinvointialueet hyötyvät pitkistä kumppanuuksista, kun kyseessä ovat strategiset toiminnot ja kiinteistöt. Nordisk Rentingillä on pitkä kokemus alalta, ja yhtiö odottaa innolla yhteistyötä Kuopion kaupungin kanssa. Nordisk Renting tarjoaa ratkaisuja, joissa kiinteistön omistus ja hallinta pysyvät asiakkaalla takaisinostomahdollisuuden myötä. Yhtiö uskoo, että tällaiset ratkaisut kiinnostavat asiakkaita jatkossa entistä enemmän.

Pelastusasema valmistui vuodenvaihteessa ja palvelee pelastustoimen osalta erityisesti eteläisen Kuopion asukkaita. Pelastustoiminnan ja ensihoidon yksiköiden lisäksi asemalle sijoitetaan koko maakunnan kaikkia 30 pelastusasemaa palvelevia huolto- ja korjaustoimintoja sekä varastoja.

”Olemme tyytyväisiä pitkäaikaisesta sopimuksesta vakaan kumppanin kanssa. Tämä uusi asema ja 25 vuoden vuokrasopimus ratkaisee tilatarpeemme ja varmistaa eteläisen Kuopion asukkaiden turvallisuuden myös jatkossa”, sanoo Kuopion kaupungin tilapalveluiden johtaja Hannu Väänänen.

”Kuopion sopimus on hyvä esimerkki meidän ydinliiketoiminnastamme. Nordisk Renting on toiminut jo 36 vuotta julkisen sektorin kumppanina”, toimitusjohtaja Caroline Bertlin kertoo.

Takaisinostomahdollisuudesta sovitaan usein

Enemmistö Nordisk Rentingin asiakkaista valitsee sopimuksen, johon sisältyy takaisinostomahdollisuus. Näin vuokralainen voi ostaa kiinteistön takaisin itselleen ennalta sovittuun hintaan jo ennen sopimuksen päättymistä.

“Aivan kuten moni muu yksityisellä sektorilla toimiva asiakkaamme, kaupunki tai hyvinvointialue voi myydä meille kiinteistön takaisinostosopimuksella. Joidenkin asiakkaiden mielestä tämä on hyvä ratkaisu siksi, että vaikka pääomaa vapautuu, kyseisen kiinteistön hallinta, tuleva käyttö ja omistus ei siirry ulkopuolisiin käsiin. Jotkut asiakkaat puolestaan näkevät rahoitusratkaisussa myös mahdollisuuden arvonnousuun ja haluavat siksi sopimukseen kiinteistön takaisinostomahdollisuuden”, Caroline Bertlin kertoo.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Marko Juhokas, +358 40 735 4997, marko.juhokas@natwest.com
Caroline Bertlin, +46 76 852 3282, caroline.bertlin@natwest.com