NatWest Nordisk Renting ja Nobina ryhtyvät yhteistyöhön Malmössä

2019-04-10

Osapuolet ovat allekirjoittaneet vuokrasopimuksen strategisesti tärkeään, joukkoliikenteen varikkoon liittyen. Sopimuksessa on myös takaisinosto-optio. Varikko sijaitsee Malmön Mölledalissa. Investoinnilla luodaan edellytyksiä sekä lisääntyvän matkustamisen vaatimusten että joukkoliikenteen tarpeiden ja teknologiakehittämisen täyttämiselle.

Mölledalin varikko on tänään tärkeä keskipiste sekä Malmön kaupunki- että seutuliikenteelle. Varikolla on tilaa 140 linja-autolle ja on suunniteltu sekä sähköbussien että Nobinan Skånetrafikenin kanssa yhteistyössä liikennöimien 24-metristen superbussien huoltoa ajatellen. Varikolla on mahdollisuus sähköisten linja-autojen lataamiseen ja biokaasun tankkaamiseen, mikä yhdessä vähäisen tyhjäkäynnin kanssa tekee varikosta merkittävän tekijän ympäristövaikutusten vähentämisessä ja joukkoliikenteen tehostamisessa. Rakennuksen kokonaispinta-ala on 3600 neliömetriä ja tontin koko on noin 37 600 neliömetriä.

Voidaksemme paremmin vastata Skånen nopean joukkoliikenteen kasvuun, tämä pitkän ajan investointimme Malmön varikkoon tuntuu hyvältä. Varikolla on jo tänä päivänä keskeinen asema kaupunki- ja seutuliikennettä koskevassa toiminnassamme. Nyt meillä on todella hyvät mahdollisuudet kehittää entistä luotettavampi ja täsmällisempi joukkoliikenne sekä tehdä Mölledalin varikosta entistä parempi työpaikka työntekijöillemme”, sanoo Nobinan Ruotsin markkinointijohtaja ja varatoimitusjohtaja Jonas Kempe.

– Olemme erittäin tyytyväisiä uudesta yhteistyöstä Nobinan kanssa tähän strategisesti tärkeään infrastruktuuriin liittyen, sanoo Nordisk Rentingin toimitusjohtaja Caroline Bertlin. Kauppa on täysin linjassa ydinliiketoimintamme kanssa. Haluamme avustaa asiakkaitamme pitkäaikaisella pääomalla strategisesti tärkeissä kohteissa ja samalla tarjota heille ennustettavuutta, hallinta-oikeutta sekä takaisinostomahdollisuutta.

 

Lisätietoja:

Christian Aho, +46 8 5061 5007 / christian.aho@natwest.com

Jennifer Ryan, +358 50 911 6566 / jennifer.ryan@natwest.com