Kunnan henkilökunta muuttaa kauniin historiallisen rakennuksen upouusiin toimistotiloihin Norrköpingissä

2017-10-11

Nordisk Rentingillä on ilo toivottaa Norrköpingin kuntaa tervetulleeksi uudeksi asiakkaakseen. Kunta ja Nordisk Renting allekirjoittivat hiljattain 2.300 neliömetriä koskevan kuuden vuoden vuokrasopimuksen kunnan sosiaalitoimiston tarpeiden täyttämiseksi.

Keskustelut mahdollisesta muutosta uusiin tiloihin kauniissa ja historiallisesti mielenkiintoisessa ”Lithografen” -tehdasrakennuksessa alkoivat jo vuonna 2016.
Norrköpingin kunta totesi, että Lithografenin julkiset- ja toimistotilat vastaisivat sosiaalitoimiston tarpeita sekä toiminnallisena että arkkitehtonisesti mielenkiintoisena työympäristönä ja kokouspaikkana.

”Olemme erittäin tyytyväisiä uusiin valoisiin ja raikkaisiin tiloihimme. Kaunis teollisuusrakennus on huolella muunneltu nykyaikaiseksi ja työntekijöillemme räätälöidyksi toimistotilaksi. Tämä vaikuttaa positiivisella tavalla työympäristöön”, sanoo sosiaalitoimiston toimintapäällikkö Maria Torgersen.

Rakennustyöt sisätilojen mukauttamiseksi kunnan erityistarpeiden täyttämiseksi aloitettiin tammikuussa 2017 ja työt valmistuivat kahdessa vaiheessa kesäkuussa ja elokuussa 2017. Rakentajana toimi PEAB. Jäljellä oleva osa kiinteistöä vuokrataan Ruotsin merenkulkulaitokselle (”Sjöfartsverket”).

Lithografen rakennettiin 1909 ja 1911 välillä. Rakennuksen suunnitteli Norrköpingin oma suuri arkkitehti Carl Gustaf Bergsten. Tyyli on jugendin ja funktionalismin sekoitus. Bergsten sunnitteli myös muun muassa useita näyttelytiloja, mukaan lukien Liljevalchsin taidegallerian.

Lisätietoja:
Olli Hakala, puh. + 46 8 506 198 39, sähköposti: olli.hakala@rbs.com
Jennifer Ryan, puh. +358 9 7206 0823, sähköposti: jennifer.ryan@rbs.com