Kesko

Joustavuutta Keskon dynaamiseen vähittäiskauppaan

Yksityissektori

Kiinteistöillä on tärkeä strateginen rooli vähittäiskauppayhtiö Keskolle. Yhteistyö Nordisk Rentingin kanssa mahdollistaa sen, että myymälätilat pysyvät Keskon hallinnassa.

Vähittäiskauppajätti Kesko ja Nordisk Renting ovat tehneet yhteistyötä strategisten kiinteistöjen parissa jo pitkään. Nordisk Renting omistaa yhdeksällä paikkakunnalla Suomessa tilat, joissa Kesko harjoittaa toimintaansa. Kehitystyö on jatkuvaa ja kuluttajien ostotottumukset ohjaavat toiminnan suuntaa.
– Nordisk Renting on auttanut meitä esimerkiksi tarttumaan strategisesti tärkeisiin tilaisuuksiin kasvavilla markkinoilla Kokkolassa, kertoo Juhani Rontu, Kesko Foodin kiinteistöpäällikkö.

Hankkeessa Kokkolan keskustassa sijaitseva liikekiinteistö remontoitiin ja jäsenneltiin uudestaan Keskon käyttöön. Lisäksi rakennettiin hypermarketti.

– Perustimme uuden hypermarketin keskustan ulkopuolelle, jossa on paremmat pysäköintimahdollisuudet. Entinen myymälä muutettiin suureksi supermarketiksi ja liiketiloiksi muille Keskon toimijoille, jotka sopivat paremmin kaupungin keskustaan. Näin vahvistimme läsnäoloamme paikkakunnalla, kertoo Juhani Rontu.

Nordisk Renting auttaa asiakkaitaan mukauttamaan tilojaan markkinoiden vaatimuksien mukaan. Näin asiakkaat voivat keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Yritykset ovat tehneet yhdessä useita lisäinvestointeja ja hankkeita.
Keskon tarjontaan kuuluvat muun muassa kulutustavarat, rakennusmateriaalit, urheilutarvikkeet, kodin sisustus, maataloustuotteet ja autot. Yrityksellä on noin 2 000 myymälää kahdeksassa maassa.
Liikkeillä on usein keskeinen asema siellä, missä Kesko toimii. Siksi kiinteistöillä on suuri strateginen merkitys yritykselle, mutta myös paikkakunnille.