DIn bil

Din Bil uudistaa tuotemerkkiään

Yksityissektori

Vaikka autokauppa olisi täydessä vauhdissa, alalla toimivan yrityksen on panostettava myös tuotemerkkinsä tulevaisuuteen. Din Bil uudisti liikkeitään, kun oli uuden konseptin aika.

Joka päivä noin 40 henkilöä käy noutamassa uuden Audinsa tai Volkswageninsa Tukholman Hammarbyssä sijaitsevasta autohallista. Se on yksi Din Bil ‑yrityksen 37 myyntipisteestä. Liike edustaa esimerkiksi Volkswagenia, Skodaa, Audia, Seatia ja Porschea.

Asiakkaille korostetaan automerkkejä, ei niinkään yrityksen omaa nimeä. Siksi tärkeä osa profilointia ovat tilat, autohalli ja työpaja. Markkinointikonseptia kehitetään jatkuvasti. Hammarbyn liike uudistettiin vuonna 2014.

– Tuolloin otimme käyttöön uuden modulaarisen showroom-konseptin. Se liittyy Volkswagenin joustavaan tuotantotekniseen alustaan, kertoo Stefan Johanson, Din Bil Sverige AB:n rahoitusjohtaja.

Uudistus tehtiin samanaikaisesti kaikissa liikkeissä, mikä oli valtava panostus.

– Prosessia helpotti se, että tämän liikkeen ja kuusi muuta omistaa Nordisk Renting. Meillä on pitkä kumppanuussuhde ja yhteistyömme sujuu vaivattomasti, toteaa Stefan Johanson.

Yhteistyö koskee Din Bil ‑yrityksin suurimpia tiloja, ja se alkoi vuonna 2004.

– Olimme suurten muutosten ja raskaiden investointien edessä. Kun Nordisk Renting tuli sekä olemassa olevien että rakennettavien tilojen omistajaksi, pystyimme vapauttamaan pääomaa, kertoo Stefan Johanson.

– Samalla kuitenkin säilytimme kiinteistöjen strategisen hallinnan, joka on äärimmäisen tärkeää. Kiinteistöillä on meille keskeinen merkitys. Emme voi niin vain muuttaa.

Yhteensä Din Bil ‑yrityksellä on käytössään yli 450 000 neliömetrin tilat, joista puolet omistaa Nordisk Renting.