Brødrene Dahl

Brødrene Dahlin strategisesti tärkeä logistiikkaratkaisu

Yksityissektori

Kasvu on norjalaisen LVI-tukku Brødrene Dahlin tavoitteena. Koska logistiikka on toiminnan kivijalka, sen on oltava huipputehokasta. Uusi korkeavarasto Oslossa kaksinkertaistaa kapasiteetin.

Brødrene Dahlin keskusvarasto Langhusissa Oslon ulkopuolella on yrityksen kattavan logistiikkajärjestelmän solmukohta.

– Aiemmin toimitukset tehtiin alueellisten varastojen kautta, mutta nyt kaikki tuotteet keskitetään tänne. Toiminta ja hankinta ovat nyt aiempaa tehokkaampia, kertoo Jan G. Vere, Brødrene Dahlin logistiikkajohtaja.

Vastaanotto, varastointi, poiminta ja toimitukset tehdään yhä enenevässä määrin koneilla. Joka vuosi käsitellään 3 miljoonaa tilausta, joista monet ovat pieniä. Se tarkoittaa valtavaa käsittelymäärää.

”Olemme kasvuhenkisiä muun muassa siksi, että toimintamme edellyttää suuria volyymejä.”

Brødrene Dahl kuuluu ranskalaiseen Saint Gobain ‑suurkonserniin. Viime vuosien merkittäviin investointeihin on kuulunut keskusvaraston laajentaminen ja automaatiojärjestelmän asentaminen korkeavarastoon.

25 metrin korkeuteen yltävässä korkeavarastossa liikkuu edestakaisin tietokoneohjattu jättinosturi, joka poimii ja purkaa tuotteita.

– Trukkeihin verrattuna tämä on uskomattoman tehokas käsittelytapa, kertoo Jan G. Vere.

Nordisk Renting on ollut Brødrene Dahlin kumppani kiinteistöasioissa jo vuodesta 1999 lähtien. Se on ollut jo useita kertoja mukana yrityksen laajentumishankkeissa.

– Tämä ratkaisu sopii meille. Meidän alaamme ei ole kiinteistöjen omistaminen. Sitä vastoin meille on tärkeää, että kiinteistönomistaja ymmärtää tarpeitamme ja helpottaa laajenemistamme. Nordisk Renting on juuri sellainen, sanoo Jan G. Vere.